Πρόγνωση Καιρού Χαλκιδικής

ΑΣΤΑΤΟ ΚΑΙΡΟ θα έχουμε το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

πάντως και αύριο παρασκευή ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά ενώ θα επικρατήσουν ανατολικοί άνεμοι 5 με 6 μποφώρ κυρίως στην θάλασσα ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει και πάλι κατά μέσο όρο τους 15 με 17 βαθμούς.
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΜΩΣ ο καιρός θα αλλάξει. θα είναι ήδη από το πρωί συννεφιασμένος και θα σημειωθούν βροχές που θα είναι περισσότερες στα νότια του νομού ενώ στην θάλασσα θα φυσούν δυνατοί ανατολικοί άνεμοι.
την ΚΥΡΙΑΚΗ Ο ΚΑΙΡΟΣ θα γίνει άστατος,τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν λίγες βροχές στα παραθαλάσσια τμήματα σε σιθωνία και κασσάνδρα,ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα βροχές θα σημειωθούν αυτήν την φορά στα ορεινά τμήματα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν διαστήματα με βελτιωμένο καιρό.
Υπολογίστε στον πολύγυρο το σάββατο συννεφιά και ψύχρα ενώ θα βρέξει από το πρωί ως το απόγευμα με την θερμοκρασία γύρω στους 12 βαθμούς ,ενώ την κυριακή πιθανόν να βρέξει το μεσημέρι.
Στα Νέα Μουδανιά υπολογίστε βροχές ήδη από το πρωί του σαββάτου ενώ την κυριακή ο καιρός θα είναι πιό καλός με διαστήματα ηλιοφάνειας.
Ο αστατος καιρός θα συνεχιστεί δευτέρα αλλά και τρίτη με βροχές κατά διαστήματα που είναι πολύτιμες αυτήν την περίοδο.kairos

P1030244

ΑΣΤΑΤΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

μάλιστα η τροχιά των συστημάτων θα είναι τέτοια ώστε αυτήν την φορά να πέσουν αρκετές βροχές στην περιοχή μας με σύγκριση με το σαββατοκύριακο που περιοριστήκαμε τελικά σε κάποια ψιχαλίσματα.
Αυριο ΔΕΥΤΈΡΑ λοιπόν ένα κύμα βροχών και πολύ πιθανόν καιταιγίδων θα επηρεάσει όλη την χαλκιδική από τα δυτικά προς τα ανατολικά τις προμεσημβρινές ώρες.τα φαινόμενα πιθανόν να συνοδευτούν από απότομη ενίσχυση των ανέμων οπότε δείξτε την απαραίτητη προσοχή.
μετα το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
την ΤΡΙΤΗ ο καιρός θα παραμείνει συννεφιαμένος με βροχές κατά περιόδους ποτιστικού χαρακτήρα αυτήν την φορά, ενώ την ΤΕΤΑΡΤΗ θα έχουμε βελτίωση του καιρού με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα.
η θερμοκρασία με την συννεφιά και τα φαινόμενα θα φτάνει γύρω στους 14 βαθμούς στα πεδινά και γύρω στους 11 στα ορεινά τμήματα

Αντε να δουλεψη και το βροχομετρο

κανονικα πρεπει να βαλεις διπλα ενα αναλογικο. για ελεγχο

H σημερινή ως τώρα συγκομιδή υετού από τον χάρτη του stravon.gr.
ωφελιμότατες ποτιστικές βροχές σημειώθηκαν σε όλον τον νομό από 10 ως 15 χιλιοστά ανάλογα τον σταθμό και την περιοχή.
οι βροχές αυτές θα συνεχιστούν κατά περιόδους ως αύριο τα ξημερώματα όπου και θα σταματήσουν για να παραμείνει μόνο συννεφιά κυρίως στα ορεινά του νομού, ενώ στις νότιότερες περιοχές θα έχουμε και ανόιγματα με ηλιοφάνεια.
έτσι την πέμπτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με ηλιοφάνεια αλλά την παρασκευή και κυρίως το σαββατοκύριακο περιμένουμε και πάλι αστάθεια με βροχές κυρίως κατά την διάρκεια του σαββάτου.
η θερμοκρασία όμως θα είναι σε καλά σχετικά επίπεδα την πέμπτη αλλά και την παρασκευή όπου δεν αποκλείονται και 18 βαθμοί κελσίου μέγιστες τιμές θερμοκρασίας.
ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ που και εδώ έβρεξε ικανοποιητικά μέσα στην νύχτα η βροχή θα σταματήσει και αύριο στην λαική θα έχει μέν συννεφιά αλλά χωρίς βροχή, και μάλιστα το μεσημέρι ο ήλιος θα κάνει και πάλι την εμφανισή του ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς κελσίου.
%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF%20%CE%B1%CF%80%CF%8C%202019-04-09%2022-00-49

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ αναμένεται άυριο τετάρτη σε όλη την χαλκιδική, με εξαίρεση κάποιες τοπικες νεφώσεις το πρωί στα ορεινά χωρίς άλλη σημασία.
η θερμοκρασία θα φτάσει κατά μέσο όρο τους 15 με 17 βαθμούς ενώ το πρωί θα έχει σχετική ψύχρα κυρίως στα ορεινά τμήματα με ελάχιστες γύρω στους 5 βαθμούς και γύρω στους 8 στα υπόλοιπα τμήματα.
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ εξαιτίας μιας μικροδιαταραχής τις πρωινές και προμεσημβρινές ωρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές πιθανόν και καταιγίδες στην δυτική χαλκιδική στην κασσάνδρα και στα βορειοανατολικά ορεινά τμήματα του νομού, φαινόμενα που μέχρι το απόγευμα θα έχουν σταματήσει.
την παρασκευή αλλα και το σαββατοκύριακο δεν φαίνονται βροχές και θα έχουμε γενικά καλοκαιρία.
Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΉ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ χωρίς αυτό να αποτελεί πρόγνωση είναι οτι μέχρι και την ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ο καιρός θα παραμείνει καλός με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας ενώ στους χάρτες μέχρι στιγμής δεν φαίνεται κάτι που δυσκολέψει να περάσουμε καλά τις ημέρες του πάσχα τουλάχιστον από καιρικής πλευράς.
ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ υπολογίστε τέλος στα Νέα Μουδανιά ημέρα της λαικής αγοράς με θερμοκρασία από 8 ως 16 βαθμούς κελσιόυ, ενώ την πέμπτη υπάρχει πιθανότητα για βροχή λίγο πρίν το μεσημέρι.

O KAIΡΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Αρχίζουμε με το σαββατοκύριακο ,όπου ο καιρός θα είναι σχετικά ψυχρός για την εποχή κυρίως στα ορεινά τμήματα του νομού.
Αύριο παρασκευή πάντως ο καιρός θα είναι καλύτερος με ηλιοφάνεια και μόνο λίγες νεφώσεις το μεσημέρι στα ορεινά τμήματα του νομού χωρίς όμως να περιμένουμε βροχές.
Το Σάββατο και πάλι ο καιρός θα είναι πιο πολύ συννεφιασμένος και θα σημειωθούν λίγες βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια του νομού, ενώ την κυριακή ο καιρός θα είναι καλύτερος αλλά η θερμοκρασία θα φτάνει το πολύ τους 15 βαθμούς στα πεδινά τμήματα και τους 12 στα ορεινά ενώ την νύχτα και νωρίς το πρωί θα κάνει ψύχρα ως και κρύο κυρίως στα ορεινά , με ελάχιστες γύρω στους 5 βαθμούς και τοπικά και λίγο χαμηλότερα στα ορεινά.
οι ΑΝΕΜΟΙ το σαββατοκύριακο θα ενισχυθούν κυρίως στα ανατολικά θαλάσσια τμήματα από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφώρ.
ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ τουλάχιστον ως την μεγάλη τετάρτη όμως θα κυριαρχήσει καλοκαιρία και ηλιοφάνεια ασθενείς άνεμοι και άνοδος της θερμοκρασίας που θα φτάσει κατά τόπους και τους 20 βαθμούς, ενώ με τους σημερινούς χάρτες δεν φαίνεται κάτι σημαντικό και για την ημέρα του πάσχα, φυσικά θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση όσο πλησιάζουν οι μέρες, αλλά μάλλον θα τα πάμε καλά καιρικά.
Στον πολύγυρο το σαββατοκύριακο θα κυλήσει με ψύχρα για την εποχή , ενώ το σάββατο δεν αποκλείται να σημειωθούν κάποιες βροχές , όμως η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνάει τους 12 βαθμούς το μεσημέρι.

kalopasxa

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Δεν αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα ο καιρός το φετινό πάσχα όπως όλα δείχνουν.
Αυριο μεγάλη Πέμπτη πολύ καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια γενικά ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία στους 20 βαθμούς κατά μέσο όρο το μεσημέρι.
Ανετες όλες οι οδικές μετακινήσεις από και πρός την χαλκιδική.
ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ συνεχίζεται η καλοκαιρία.
φυσικά το βράδυ της περιφοράς των επιταφίων ούτε λόγος για βροχή, αλλά μια ζακέτα κρίνεται απαραίτητη ειδικά στα ορεινά του νομού.
υπολογίστε εκείνη την ώρα θερμοκρασία γύρω στους 13 βαθμούς κατά μέσο όρο.
Το μεγάλο σάββατο θα έχουμε μια διαφοροποίηση στον καιρό .’
το απόγευμα η ορεινή ζώνη του νομού δίνει υποψηφιότητα για εκδήλωση τοπικών βροχών ή καταιγίδων.
Αλλά ο καιρός στην Ανάσταστη θα είναι παντόυ καθαρός με ξαστεριά και ψύχρα στα ορεινά τμήματα του νομού.
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ο καιρός θα είναι παντού σχεδόν αίθριος και μόνο στα ορεινά τμήματα το απόγευμα θα συννεφιάσει χωρίς άλλη σημασία, και το ψήσιμο του αρνιού θα γίνει χωρίς προβλήματα από καιρικές συνθήκες.
Η θερμοκρασία το σαββατοκύριακο θα είναι κατά μέσο όρο το μεσημέρι από 18 ως 20 βαθμούς.
Περισσότερο Αστατος φαίνεται θα είναι ο καιρός την Δευτέρα του πάσχα και όσοι επιστρέψουν εκείνη την ημέρα το απόγευμα πιθανόν να συναντήσουν επεισόδια αστάθειας με τοπικές μπόρες η και καταιγίδες.
Γενικά ασθενείς θα είναι όλες τις ημέρες οι Ανεμοί και μόνο στα παραθαλάσσια τμήματα το νότιοδυτικό ρέυμα θα φτάνει το πολύ τα 3 με 4 μποφώρ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΎΓΥΡΟ υπολογίστε μόνο το απόγευμα του Μεγάλου ΣΑΒΒΑΤΟΥ πιθανότητα για εκδήλωση τοπικής βροχής ή καταιγίδας και θερμοκρασία γύρω στους 19 βαθμούς.
Η θερμοκρασία της θάλασσας είναι κατά μέσο όρο γύρω στους 17 βαθμούς.
Τελειώνοντας να πούμε -αν και θα επανέλθουμε ως τότε- οτί και την πρωτομαγία ο καιρός θα είναι καλός με μια επιφύλαξη για κάποια επεισόδια αστάθειας.
ΚΑΛΟ ΠΆΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο καιρός αυτού του σαββατοκύριακου λόγω και των εκλογών της κυριακής.
ο καιρός θα είναι λοιπόν καλός χωρίς βροχές και χωρίς προβλήματα , αφού και οι οδικές μετακινήσεις θα είναι αυξημένες.
Περισσότερη ηλιοφάνεια αναμένεται το σάββατο ενώ την κυριακή θα έχουμε και λίγες νεφώσεις χωρίς όμως να αναμένεται να βρέξει σε καμιά περιοχή.
Οι άνεμοι θα είναι το σάββατο γενικά ασθενείς ενώ την κυριακή θα επικρατήσουν ανατολικοί άνεμοι το πολύ 4 με 5 μποφώρ στην θάλασσα.
η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα επίπεδα των ημερών που διανύουμε γύρω στους 22 με 25 βαθμούς κατά μέσο όρο.
Υπολογίστε καλοκαιρία και στον πολύγυρο με λίγες νεφώσεις την κυριακή και την θερμοκρασία γύρω στους 23 βαθμούς.
Ανάλογες καιρικές συνθήκες θα πρέπει να περιμένουμε και στα Νέα Μουδανιά με συννεφιά την κυριακή και ανατολικούς ανέμους την κυριακή επίσης.
θερμοκρασία εδώ γύρω στους 24 βαθμούς κελσίου.
Τέλος η θερμοκρασία της θάλασσας είναι γύρω στους 21 με 22 βαθμούς στην επιφάνεια πάντα.
Ο καιρός θα διατηρηθεί στο ίδιο μοτίβο χωρίς βροχές τουλάχιστον ως την ερχόμενη τρίτη.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

Καλοκαιρία θα επικρστήσει και οι καλύτερες καιρικές συνθήκες αναμένονται το σάββατο
Ετσι το σάββατο θα έχουμε μια πολύ ωραία ημέρα σχεδόν καλοκαιρινή με σχεδόν αίθριο καιρό σε όλα τα τμήματα ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά στους 28 βαθμούς κυρίως σε περιοχές πιό μακριά από την θάλασσα , ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα με την αύρα η θερμοκρασία θα είναι γύρω στους 25 μς 26 βαθμούς.
Την κυριακή μέχρι και το μεσημέρι ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος , ενώ το απόγευμα πιθανόν να σημειωθούν τοπικές μπόρες στην δυτική χαλκιδική και πιθανόν σε περιοχές της κασσάνδρας.
Υπολογίστε στον πολύγυρο λοιπόν το σάββατο αίθριο καιρό ενώ την κυριακή θα συννεφιάσει το μεσημέρι με πιθανότητα τοπικής βροχής με την θερμοκρασία γύρω στους 26 βαθμούς.
Παρόμοιες καιρικές συνθήκες και στα νέα μουδανιά ενώ την κυριακή το μεσημέρι και εδώ αναμένεται τοπική βροχή.
η θερμοκρασία εδώ γύρω στους 25 βαθμούς με σχετικά υψηλά επίπεδα υγρασίας.
Από πλευράς ανέμων το σάββατο θα είναι γενικά ασθενείς ενώ την κυριακή θα γυρίσουν σε ανατολικούς -βορειοανατολικούς το πολύ 4 μποφώρ.
Τέλος η θερμοκρασία της θάλασσας στην επιφάνεια πάντα είναι κατά μέσο όρο γύρω στους 23 βαθμούς κελσίου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

πάμε να δούμε τις καιρικές συνθήκες του τριημέρου μέρα με την ημέρα.
Αύριο παρασκευή που θα υπάρχουν πολλές οδικές μετακινήσεις προς χαλκιδική ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια και χωρίς πιθανότητα για βροχές.
το σάββατο ο καιρός θα παραμείνει καλός με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στην ανατολική και νότια χαλκιδική ενώ δεν αναμένονται και πάλι βροχές.
Την κυριακή ο καιρός θα γίνει πιό άστατος και υπάρχει πιθανότητα το μεσημέρι και το απόγευμα για μπόρες και καταιγίδες που πιθανόν να επηρεάσουν και παραθαλάσσια τμήματα της σιθωνίας και κασσάνδρας.
την δευτέρα ο καιρός το μεσημέρι και το απόγευμα και πάλι ίσως δώσει λίγες τοπικές μπόρες στα ορεινά του νομού.
Στον πολύγυρο υπολογίστε καλοκαιρία αύριο και το σάββατο ενώ την κυριακή το μεσημέρι θα εκδηλωθεί βροχή ή καταιγίδα.
Ειδικότερα σε Νέα Μουδανιά και άφυτο όπου την κυριακή γίνονται προγραματισμένες εκδηλώσεις υπάρχει πιθανότητα για τοπική βροχή το μεσημέρι και το απόγευμα της κυριακής.
Η θερμοκρασία της θάλασσας όπως δείχνει και η φωτογραφία είναι κατά μέσο όρο στους 26 με 27 βαθμούς στην επιφάνεια , δηλαδή πολύ ζεστή για τα μέσα του ιουνίου.
Οι άνεμοι που θα επικρατήσουν από το σάββατο και μετά θα είναι βορειοι -βορειοανατολικοί και θα φτάνουν τα 4 με 5 μποφώρ στα νότια σιθωνίας και κασσάνδρας.
Η θερμοκρασία θα φτάνει κατά μέσο όρο γύρω στους 28 με 30 βαθμούς.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

ΑΝΕΜΩΔΕΣ επιλεκτικά θα είναι το σαββατοκύριακο που έρχεται.
Αυριο παρασκευή θα έχουμε μια ζεστή και ξηρή μέρα εξαιτίας βορειοδυτικών ανέμων που θα φτάσουν στην δυτική χαλκιδική κασσάνδρα και δυτικά της σιθωνίας τα 6 και πιθανόν τα 7 μποφώρ.
υπολογίστε κυμματισμό σε αυτές τις περιοχές και μεγάλο κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιών οπότε δείχνουμε προσοχή σε στεριά αλλά και θάλασσα.
Καλύτερες περιοχές για μπάνιο αύριο παρασκευή θα είναι τα ανατολικά παράλια της κασσάνδρας και αντοίστιχα της σιθωνίας.
η θερμοκρασία αύριο δεν αποκλείεται να αγγίξει τοπικά και τους 35 βαθμούς τοπικά στην δυτικά χαλκιδική εξαιτίας των ανέμων με πολύ χαμηλά επίπεδα υγρασίας όμως.
Το σάββατο οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βορειοανατολικούς πράγμα που σημαίνει κυμματισμό αυτήν την φορά στα ανατολικά και νότια της κασσάνδρας και σιθωνίας και ανατολικά φυσικά του Αγίου όρους.
Το σάββατο πάντα θα δροσίσει με θερμοκρασίες γύρω στους 25 βε 28 βαθμούς κελσίου. η δροσιά θα είναι πιό αισθητή στα ορεινά τμήματα και στις περιοχές που φυσούν οι άνεμοι.
Την κυριακή αναμένεται οι άνεμοι να εξασθενήσουν .
Απο πλευράς βροχών δεν αναμένεται κάτι , το σάββατο λίγες νεφώσεις μόνο στην δυτική και νότια χαλκιδική χωρίς κάτι το ιδιαίτερο πάντα.
Στον πολύγυρο θα δροσίσει το σάββατο αλλά και την κυριακή με την θερμοκρασία το μεσημέρι να μην ξεπερνά τους 25 βαθμούς κελσίου.
Στην πορταριά που έχει 3ημερο πανηγύρι αύριο θα έχει αέρα και ζέστη ενώ το σαββατοκύριακο και εδώ θα δροσίσει.
Ανάλογες καιρικές συνθήκες αναμένονται και στην ορμύλια που έχει πανυγήρι.
θερμοκρασία τέλος στην θάλασσα κατά μέσο όρο γύρω στους 27 βαθμούς κελσίου.
Καλοκαιρία αναμένεται και την δευτέρα ενώ από της τρίτη και μετά ο καιρός και πάλι θα ζεστάνει με άνοδο της θερμοκρασίας.

AΛΛΑΓΗ του καιρού θα έχουμε από αυριο το απόγευμα.
ωστόσο το πρωί ώς και το μεσημέρι μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας στην θάλασσα όσοι είστε σε διακοπές, και να κάνετε τα ψώνια σας στην λαική αγορά των νέων μουδανιών αύριο τετάρτη, ως το μεσημέρι ο καιρός θα είναι καλός.
από το απόγευμα και μετά θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες σε όλον τον νομό που λόγω της προυπάρχουσας ζέστης και της βίαιης καθόδου ψυχρότερων αερίων μαζών σε συνδιασμό με διαταραχή που εκείνες τις ώρες θα περνά τα φαινόμενα θα είναι έντονα, δηλαδή θα συνοδέυονται με ηλεκτρικές εκενώσεις πολύ δυνατούς ανέμους καθώς και χαλάζι.
δείξτε προσοχή από το απόγευμα και μετά σε όλον το νομό τόσο στα ορεινά όσο και στα παραθαλάσσια τμήματα και μην αφήσετε αυτοκίνητα σε εκβολές χειμάρων που συνηθίζεται τους καλοκαιρινούς μήνες να χρησιμοποιούνται ως χώροι στάθμευσης.
Μεγάλη προσοχή εκείνες τις ώρες και στην θάλασσα αποφύγετε οποιαδήποτε θαλάσσια δραστηριότητα.
τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και μέσα στην νύχτα προς την πέμπτη ενώ παράλληλα θα πέσει και η θερμοκρασία.
Την πέμπτη ο καιρός θα είναι πολυ δροσερός σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες με θερμοκρασίες το πολύ 26 βαθμούς στα παραθαλάσσια τμήματα και 24 στα ορεινά όπου θα δροσίσει αρκετά για την εποχή.
Την πέμπτη πάντα δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες αυτήν την φορά στην δυτική χαλκιδική , και κασσάνδρα το μεσημέρι και το απόγευμα.
Δροσερός και επιλεκτικά άστατος θα είναι ο καιρός τόσο την παρασκευή όσο και το Σαββατοκύριακο.
Ανάσα για το έδαφος και τα δέντρα οι βροχές που έρχονται αλλά εμείς πρέπει να δείξουμε την ανάλογη προσοχή από αύριο το απόγευμα και μετά.
Τα ίδια ισχύουν και για τα Νέα μουδανιά βροχές και καταιγίδες απο΄αύριο το απόγευμα και μετά.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

ζεστός θα παραμείνει ο καιρός και αύριο σάββατο με αυξημένη δυσφορία κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα ενώ η θερμοκρασία τοπικά δεν αποκλείεται να φτάσει και τους 35 βαθμούς σε περιοχές μακριά από την θάλασσα.
Πάντως αργά το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση τοπικών βροχών και καταιγίδων στο Αγιον Ορος την σιθωνία και στις περιοχές που βρέχει ο στρυμονικός κόλπος.
Την κυριακή ο καιρός θα είναι πιό ευχάριστος με ηλιοφάνεια ενώ θα δροσίσει κατά 2 με 3 βαθμούς ενώ με την παράλληλη στροφή των ανέμων σε βόρειους βορειοανατολικούς θα είναι πιό δροσερή η ατμόσφαιρα,
υπολογίστε κυριακή αλλά και δευτέρα κυμματισμό στις παραλίες νότια της σιθωνίας και ανατολικά της κασσάνδρας εξαιτίας του βορείου ρέυματος ενώ βροχές δεν προβλέπονται ενώ γενικά ο καιρός θα παραμείνει καλοκαιρινός μς εκ νέου άνοδο της θερμοκρασίας και της δυσφορίας μετά την τετάρτη.
Ηλιοφάνεια λοιπόν και στον πολύγυρο με κάποιες νεφώσεις αύριο σάββατο αλλά και δροσιά από την κυριακή και μετά.
Τέλος η θερμοκρασία της θάλασσας είναι κατά μέσο όρο γύρω στους 29 βαθμούς στην επιφάνεια πάντα, με κρύα νερά στα νότια της σιθωνίας και κασσάνδρας όπου συναντούν το δροσερό βόρειο αιγαίο.

Mετά την σημερινή ηλιόλουστη ημέρα θα έχουμε ένα καθαρά φθινοπωρινό διήμερο -κυρίως αύριο δευτέρα- με αρκετές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.
Αύριο δευτέρα από το πρωί ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και θα βρέχει κατά περιόδους κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα του νομού, ενώ με την συννεφιά και τήν βροχή θα κάνει ψύχρα.
έτσι η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει το μεσημέρι τους 18 βαθμούς στα πεδινά και μόνλις τους 12 στα ορεινά του νομού.
τα φαινόμενα θα συνεχιστούν καθ όλη την διάρκεια της ημέρας ως και μέσα στην νύχτα προς την τρίτη όπου σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Από πλευράς ανέμων θα επικρατήσει ανατολικό βορειοανατολικό ρέυμα κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού που θα φτάσει τα 6 μποφώρ στα θαλάσσια τμήματα.
την τρίτη ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση ως προς τα φαινόμενα αλλά θα κάνει ψύχρα , ενώ τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας και πάλι ο καιρός θα είναι καλός μάλιστα το επόμενο σαββατοκύριακο φαίνεται πολύ καλό με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

δεν αλλάζει ο καιρός το σαββατοκύριακο που έρχεται και τουλάχιστον ώς την ερχόμενη πέμπτη.
Αυτό σημαίνει ότι θα διατηρηθεί ο καλός και ήπιος καιρός με κύριο χαρακτηριστικό τις ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ορεινά του νομού και την αυξημένη σχετική υγρασία.
η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα γύρω στους 23 με 25 βαθμούς το μεσημέρι και στους 14 την νύχτα και στα ορεινά τοπικά και κάτω από τους 10 βαθμούς.
Ασθενείς θα είναι γενικά οι άνεμοι και ήρεμες οι θάλασσες ,ενώ η θερμοκρασία του νερού είναι γύρω στους 23 βαθμούς στην επιφάνεια.
Υπολογίστε ηλιοφάνεια και στον πολύγυρο με χαμηλή νέφωση και ομίχλες το πρωί και θερμοκρασία το μεσημέρι γύρω στους 21 βαθμούς.
Ο καιρός θα συνεχίσει να είναι ήπιος την εβδομάδα που έρχεται ενώ η ΤΑΣΗ του καιρού για το τριήμερο της εθνικής γιορτής είναι ότι δεν θα έχουμε προβλήματα στις παρελάσεις και τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν.
Φυσικά για βροχές ούτε λόγος για αρκετές ημέρες ακόμα.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!

με ανοιξιάτικο καιρό πέρασε το τριήμερο ενώ και αύριο τρίτη ο καιρός δεν αλλάζει με υγρασία και ομίχλες τις πρωινές ωρες κυρίως στα ορεινά τμήματα.
Από την τετάρτη και μετά κάτι αλλάζει στον καιρό.
η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση της τάξεως των 5 βαθμών κατά μέσο όρο ώστε να είμαστε το μεσημέρι γύρω στους 17 βαθμούς στα πεδινά και τους 11 στα ορεινά τμήματα.
και αυτό θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού καθώς δυστηχώς οι βροχές φαίνεται ότι θα είναι πολύ λίγες και θα περιοριστούμε στην συννεφιά ενώ από πλευράς βροχών θα αρκεστούμε σε πολύ ασθενή φαινόμενα, οπότε κρατάμε το γεγονός ότι από την τετάρτη ο καιρός θα ψυχράνει στα φθινοπωρινά πλαίσια πλέον. ενώ το ερχόμενο σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι καλός και ψυχρός κυρίως στα ορεινά τμήματα του νομού.

Mια ακόμα ημέρα με ήπιο καιρό μας περιμένει αύτριο τετάρτη με υγρασια και πρωινές ομίχλες κυρίως στα ορεινά τμήματα, ενώ το μεσημέρι και πάλι η θερμοκρασία θα φτάνει τους 20 με 22 βαθμούς.
Ηλιοφάνεια και στα Νέα μουδανιά αυριο τετάρτη με λίγες νεφώσεις το πρωί με αυξημένη υγρασία και την θερμοκρασία γύρω στους 22 βαθμούς το μεσημέρι.
Την πέμπτη η συννεφιά θα είναι αυξημένη σε όλη την χαλκιδική ενώ ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στην δυτική χαλκιδική ενώ το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας περίπου κατά 5 βαθμούς, ενώ και την παρασκευή ο καιρός θα είναι φθινοπωρινός μς συννεφιά ψύχρα και ποτιστικές βροχές κατά περιόδους.
οι άνεμοι την πέμπτη αλλά και την παρασκευή θα είναι από ανατολικές διευθύνσεις το πολύ στα 5 μποφώρ.
Το σαββατοκύριακο και κυρίως από την κυριακή και μετά επιστρέφουμε και πάλι σε περίοδο πολύ ήπιου καιρού για την εποχή με εκ νέου άνοδο της θερμοκρασίας σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα υγρασία και ομίχλες τις πρωινές ωρες.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

βελτίωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται το σαββατοκύριακο ενώ οι καλύτερες καιρικές συνθήκες αναμένονται την κυριακή με περισσότερη ηλιοφάνεια και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.
Αύριο σάββατο τις πρωινές ωρες θα υπάρχουν ακόμα λίγες νεφώσεις κυρίως στην δυτική χαλκιδική όσο περνά η μέρα τα ανοιγματα του καιρού θα είναι μεγαλύτερα.
η θερμοκρασία θα φτάσει από 12 ως 17 βαθμούς σε ορεινά και πεδινά τμήματα αντοίστιχα.
την κυριακή ο καιρός θα είναι πιό καλός με ηλιοφάνεια ασθενείς γενικά ανέμους και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας το μεσημέρι κατά 2 με 3 βαθμούς .
από την δευτέρα ως και την πέμπτη το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η επικράτηση νότιοανατολικών ανέμων που θα φτάσουν την δευτέρα και την τρίτη τα 5 με 6 μποφώρ.
την δευτέρα πάντα δεν αποκλείεται να έχουμε ένα σύντομο πέρασμα βροχών αλλά σε γενικές γραμμές ο καιρός ώς και την πέμπτη θα είναι ήπιος με θερμοκρασίες και πάλι γύρω στους 20 με 22 βαθμούς.
Υπολογίστε αυριο σάββατο στον πολύγυρο ημέρα της λαικής νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ωρες και υγρασία ενώ το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς ενώ την κυριακή ο καιρός θα είναι καλύτερος με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

AΛΛΑΓΗ του καιρού από αύριο και κυρίως την τετάρτη.
Αυριο τρίτη θα έχουμε συννεφιά και ίσως το πρωι να σημειωθούν ασθενείς βροχές στο δυτικό τμήμα του νομού.
την τετάρτη όμως ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές κατά περιόδους που πιθανόν να είναι έντονες, και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανατολικούς νοτιοανατολικούς ανέμους στις θαλάσσιες περιοχές που θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφώρ οπότε δείχνουμε προσοχή στην θάλασσα την τετάρτη.
ενδεχομένως προβλήματα θα έχουμε την τετάρτη πάντα στην θαλάσσια συγκοινωνία προς το Αγιον όρος ενώ βελτίωση των καιρικών συνθηκών θα έχουμε την νύχτα της τετάρτης προς την πέμπτη, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι την τετάρτη θα χρειαστείτε ομπρέλα στην λαική στα Νέα μουδανιά.
την τετάρτη πάντα με τα φαινόμενα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάνει από 14 ως 18 βαθμούς σε πεδινά και ορεινά αντοίστιχα.
Βελτιωμένος τέλος ανεμένεται ο καιρός το σαββατοκύριακο με κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή.

1 Like